صفر تا صد رشته اقتصاد

صفر تا صد رشته اقتصاد
رشته اقتصاد از جمله رشتههایی است که امروزه مورد توجه بیش از پیش داوطلبان کنکور سراسری قرار گرفته است. پس از اعلام نتایج کنکور ۱۴۰۲ و فرا رسیدن زمان انتخاب رشته، افراد مجاز به انتخاب رشته باید فرم اولویتهای خود را تکمیل کنند.
اگر شما دوستان نیز به رشته اقتصاد فکر میکنید و دوست دارید با ذهن باز، این رشته را انتخاب کنید؛ تا پایان این مقاله با ما همراه شوید.
در مورد رشته اقتصاد چه می دانید؟
رشته اقتصاد اگر چه در زمره گرایشات دانشگاهی علوم انسانی به شمار میرود؛ اما امکان تحصیل در آن برای تمامی دانش آموختگان رشتههای نظری یعنی رشتههای ریاضی و فیزیک و علوم تجربی نیز وجود دارد. بنابراین جزو رشتههای شناور به حساب میآید.
این رشته به طور مستقیم با حوزه تجارت در ارتباط است. یعنی با بررسی روند و اصول دنیای تجارت، نظامهای اقتصادی و روش کار آنها را بررسی میکند.
افرادی که قصد انتخاب رشته اقتصاد را دارند باید افرادی با ذهن فعال و کنجکاو و روحیه پژوهشگری باشند. به طور کلی اگر اهل تحقیق و جستجو در حوزه پول و امور مالی هستید و توانایی ارائه راهکار برای امور مالی و اقتصادی دارید، این رشته میتواند مناسب شما باشد.
به طور کلی به اصطلاح داشتن شمّ اقتصادی، توانایی انجام کارهای ریسک دار، روحیه پرسشگر و علاقه به حوزه مالی، جزو ویژگیهای اصلی افراد موفق در این رشته است.
پذیرش در رشته اقتصاد
پذیرش رشته اقتصاد در دانشگاههای دولتی صرفا از طریق شرکت در آزمون کنکور سراسری امکان پذیر است. اما در برخی دانشگاهها مثل دانشگاههای پیام نور با سوابق تحصیلی و بدون آزمون نیز دانشجو پذیرش میشود.
البته اگر چه معمولا داوطلبان گروه آزمایشی علوم انسانی، این رشته را انتخاب میکنند، اما تمام شرکت کنندگان در آزمون کنکور که دانش آموخته رشتههای نظری هستند، میتوانند این گرایش را برای تحصیل در دانشگاه انتخاب کنند.
توجه داشته باشید که این رشته با نام علوم اقتصادی در دانشگاههای روزانه، شبانه، آزاد، پردیسهای خودگردان و موسسات آموزش عالی ارائه میشود.
طول تحصیل دوره کاردانی رشته علوم اقتصادی ۸ ترم معادل ۴ سال است. افراد میتوانند در صورت داشتن مهارت کافی بعد از گذراندن دوره کاردانی وارد بازار کار شوند. همچنین میتوانند یکی از گرایشات مقطع کارشناسی را برگزیده و به ادامه تحصیل بپردازند.
ادامه تحصیل در رشته اقتصاد
رشته علوم اقتصادی از جمله رشتههایی است که امکان ادامه تحصیل تا مقاطع بالا در آن وجود دارد. یعنی امکان گرفتن مدارک کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری هم در ایران و هم در خارج از ایران برای دارندگان مدرک کاردانی این رشته وجود دارد. به میزان متوسط رو به پایین هم بورسیه تحصیلی برای دانشجویان نمره برتر در دانشگاههای خارج از کشور در نظر گرفته میشود.
گرایشات دوره لیسانس (کارشناسی) رشته علوم اقتصادی عبارتند از:
- اقتصاد حمل و نقل
- اقتصاد کشاورزی
- اقتصاد بازرگانی
- اقتصاد نظری
- اقتصاد بانکداری و پول
- اقتصاد صنعتی
دانشجویانی که وارد دوره کارشناسی رشته علوم اقتصادی میشوند نیز موظف به گذراندن ۱۳۵ واحد درسی تخصصی و عمومی هستند. در تمامی گرایشات رشته اقتصاد، ۲۰ واحد مربوط به دروس عمومی و ۷۸ واحد درسی نیز مربوط به دروس اصلی میشود.
همچنین ۲۸ واحد درسی اختصاصی اجباری و ۹ واحد درسی اختصاصی اختیاری نیز در تمامی گرایشات دوره کارشناسی وجود دارد.
واحدهای درسی اصلی تمامی گرایشات مقطع کارشناسی رشته علوم اقتصادی شامل موارد ذیل هستند:
- ریاضی ۱ و ۲
- آمار ۱ و ۲
- اقتصاد خرد ۱ و ۲
- اقتصاد کلان ۱ و ۲
- اصول حسابداری ۱ و ۲
- حقوق تجارت
- مبانی جامعه شناسی
- اصول سازمان و مدیریت
- پول و بانکداری
- روش تحقیق
- اصول بیمه اسلامی
- زبان خارجی ۲
- نظام اقتصادی صدر اسلام
- مبانی فقهی اقتصاد اسلام
- اقتصاد بخشی عمومی ۱
- تجارت بین الملل
- مالیه بین الملل
- اقتصاد ایران
- اقتصاد توسعه
- نظامهای اقتصادی
بازار کار فارغ التحصیلان رشته اقتصاد
امروزه نیاز مبرم به حضور متخصصان حوزههای اقتصاد، بیش از پیش احساس میشود. البته افراد فارغ التحصیل مقطع کارشناسی این رشته معمولا از لحاظ درآمد و جایگاه شغلی، نسبت به افراد دارای مدرک کاردانی موفقتر میباشند. اگر چه باز هم قبل از نوع مدرک، مسئله حائز اهمیت، مهارت و تواناییهای فرد میباشد.
متخصصان حوزه اقتصاد می توانند در مکانهایی مثل بانک مرکزی، وزارت اقتصاد، وزارت صنایع، سازمان برنامه و بودجه، مرکز آمار و… فعالیت نمایند.
همچنین عنوانهای شغلی متعددی برای فارغ التحصیلان رشته اقتصاد وجود دارد. از مهمترین این عناوین شغلی میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
- مدیریت فروش
- مدیریت بازاریابی
- مدیریت مالی
- تحلیلگر امور مالی
- کارشناس امور مالی
- متصدی بانک
- پژوهشگر در حوزههای مرتب
- کارشناسی حوزه گمرک
- کارشناس حوزه بیمه
- مشاور اقتصادی و مالی
- روزنامه نگاری و نویسندگی در حوزه اقتصاد
- استاد دانشگاه
- و…
به طور کلی رشته علوم اقتصادی رشتهای با بازار کاری بسیار متنوع، درآمد متوسط رو به بالا و کم استرس میباشد. همچنین محیط کاری این افراد آرام و بدون هیجان است. ادارات محل اصلی کار دانش آموختگان رشته علوم اقتصادی هستند.
سوالات متداول
- طول دوره مقطع کاردانی علوم اقتصادی چند سال است؟ ۴ سال معادل ۸ ترم
- امکان ادامه تحصیل دانش آموختگان کدام رشتههای دبیرستانی در رشته علوم اقتصاد در دانشگاهها وجود دارد؟ هر ۳ رشته نظری شامل رشته های علوم انسانی، علوم تجربی و ریاضی فیزیک
- پذیرش رشته علوم اقتصادی، در دانشگاههای داخلی به چه صورت است؟ هم با آزمون و هم صرفا با سوابق تحصیلی و بدون آزمون
- تا چه مقطعی امکان ادامه تحصیل در رشته علوم اقتصادی در ایران وجود دارد؟ تا مقطع دکتری
- گرایشات مقطع کارشناسی رشته اقتصاد کدامند؟ اقتصاد حمل و نقل، اقتصاد کشاورزی، اقتصاد بازرگانی، اقتصاد نظری، اقتصاد بانکداری و پول، اقتصاد صنعتی
- چه تعداد دانشجو هر ساله در رشته علوم اقتصادی پذیرفته میشوند؟ برای انتخاب رشته ۱۴۰۲ و اطلاع از آمار قبولی، حتما دفترچه را مطالعه نمایید اما به طور کلی حدود ۴۰۰۰ نفر سالانه در انواع دانشگاههای دولتی، آزاد، پیام نور و … وجود دارد.
دیدگاهتان را بنویسید