صفر تا صد رشته زبان و ادبیات انگلیسی

صفر تا صد رشته زبان و ادبیات انگلیسی
رشته زبان و ادبیات انگلیسی، یکی از شناخته ترین و پر طرفدار ترین رشتههای دانشگاهی است. این رشته در اغلب کشورهای دنیا از جمله ایران در دانشگاهها ارائه میشود. از آن جا که این رشته بسیار شناخته شده است، تصمیم گرفتیم پیش از اعلام نتایج نهایی کنکور سراسری ۱۴۰۲ و انتشار دفترچه انتخاب رشته ۱۴۰۲، به معرفی این رشته بپردازیم.
آشنایی با رشته زبان و ادبیات انگلیسی
رشته زبان و ادبیات انگلیسی که به اختصار به آن رشته ادبیات انگلیسی میگویند، یک رشته پویا است. این به آن معنا است که شما در حین تحصیل رشته زبان و ادبیات انگلیسی باید در تمامی کلاسها و احتمالا سمینارها حضوری فعال داشته باشید.
شما باید برای موفقیت در رشته ادبیات انگلیسی، مطالعه بسیار داشته باشید. بسیار بخوانید، بسیار بنویسید و تحقیق و جستجوی فراوان داشته باشید تا بتوانید در زمان حضور در جمع دانشجویان و اساتید با ذهنی فعال و آماده به یادگیری بپردازید.
در رشته ادبیات انگلیسی عمده کلاسها به صورت موضوعی-محتوایی میباشد. یعنی شما در هر جلسه یک موضوع خاص را برگزیده و تمام مدت زمان کلاس به گفتگو، خواندن و نوشتن در مورد همان موضوع میپردازید. تمام این نکات به این دلیل گفته شد که بدانید اگر اهل مطالعه و پژوهش بسیار نیستید، باید بدانید که این رشته مناسب شما نیست.
نحوه پذیرش دانشجو در رشته زبان و ادبیات انگلیسی
برای گرفتن پذیرش از دانشگاههای داخل ایران در رشته زبان و ادبیات انگلیسی، باید در کنکور سراسری زبان شرکت کنید. در صورت کسب نتیجه مطلوب میتوانید پس از انتشار دفترجه انتخاب رشته، نسبت به انتخاب رشته زبان و ادبیات انگلیسی اقدام کنید. در خصوص ظرفیت و دانشگاههای ارائه کننده این رشته، پس از انتشار دفترچه انتخاب رشته ۱۴۰۲ نیز میتوانید نسبت به انتخاب این رشته اقدام کنید.
به طور کلی رشته زبان و ادبیات انگلیسی، در دانشگاههای روزانه، دانشگاه آزاد اسلامی و پردیسهای بین الملل (خودگردان) ارائه میشود. توجه داشته باشید که در برخی موارد، دانشگاههای شبانه، موسسات آموزش عالی (غیر انتفاعی) و پیام نور، اقدام به پذیرش دانشجو در رشته زبان و ادبیات انگلیسی بدون آزمون و صرفا با سوابق تحصیلی میکنند.
ادامه تحصیل در رشته زبان و ادبیات انگلیسی
طول تحصیل دوره کاردانی رشته زبان و ادبیات انگلیسی، ۶ سال است. امکان ادامه تحصیل در گرایشات مرتبط برای دانش آموختگان رشته ادبیات انگلیسی تا مقطع دکتری هم در داخل ایران و هم در خارج از ایران وجود دارد. این رشته در تمامی مقاطع، یعنی حتی پس از اتمام دوره کاردانی در صورت ماهر بودن دانشجو، بازار کار خود را دارد. به طبع ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر نیز موقعیتهای شغلی بهتری را برای دانش آموختگان فراهم مینماید.
دوره کارشناسی زبان و ادبیات انگلیسی
گرایش اصلی دوره کارشناسی رشته ادبیات انگلیسی، عبارتند از:
- زبان و ادبیات انگلیسی:
در این گرایش دوره کارشناسی همچون دوره کاردانی، کار اصلی دانشجویان مطالعه و تحقیق بر روی اشعار و داستانها و به طور کلی متون انگلیسی میباشد. در این گرایش بیشتر به بررسی قواعد و صنایع زبانی و ادبی پرداخته میشود. همچنین مهارت نویسندگی و گویندگی به زبان انگلیسی، در دانشجویان تقویت میشود.
- ترجمه:
گرایش مترجمی زبان، پر طرفدار ترین گرایش مقطع کارشناسی رشته ادبیات انگلیسی است. این گرایش به دلیل جذابیت داشتن برای دانشجویان و داشتن بازار کار خوب و متنوع، معمولا اولویت اغلب دانش آموختگان مقطع کاردانی برای ادامه تحصیل است.
- آموزش زبان انگلیسی:
گرایش آموزش زبان انگلیسی یا همان دبیری نیز یکی از مشاغل آینده دار و با بازار کار خوب است. در این گرایش، دانشجویان علاوه بر تقویت مهارتهای زبانی خود مثل listening، speaking، writing و …، به مهارت انتقال علم زبانی خود و تدریس زبان انگلیسی مسلط میشوند.
البته نکته جالب توجه در مورد تحصیل زبان و ادبیات انگلیسی در مقطع کارشناسی این است که دانشجویان متقاضی، گرایش خود را انتخاب نمیکنند. بلکه دروس عمومی، اختصاصی و اصلی را میگذرانند. سپس بسته به گرایش انتخابی خود بایستی چند واحد درسی اختیاری مرتبط را نیز بگذرانند.
دوره کارشناسی ارشد زبان و ادبیات انگلیسی
در دوره کارشناسی ارشد رشته ادبیات انگلیسی، علمی که دانشجو در دوره کارشناسی فرا گرفته است، گسترش مییابد. گذراندن ۳۶ واحد درسی به علاوه ارائه پایان نامه، وظیفه یک دانشجو برای اخذ مدرک فوق لیسانس است.
سه گرایش اصلی دوره کارشناسی عبارتند از:
- ادبیات انگلیسی:
در این گرایش به طور کل فقط بخش ادبی مورد بررسی قرار میگیرد.
- زبان شناسی:
در این گرایش به طور عمیق و ریشهای، زبان انگلیسی مورد بررسی قرار میگیرد.
- ترجمه:
در این گرایش نیز در ادامه کارشناسی مترجمی زبان، تسلط و مهارت دانشجو بر روی مهارت ترجمه بالاتر میرود..
دوره دکتری ادبیات و زبان انگلیسی
دانشجویان مقطع دکتری به طور معمول گرایش مقطع ارشد خود را ادامه میدهند. دوره دکتری صرفا به پژوهش و تحقیق پرداخته میشود. در انتهای این مقطع، نتیجه این تحقیقات، تحت عنوان تز یا پایان نامه باید ارائه شود.
بازار کار و درآمد رشته زبان و ادبیات انگلیسی
بازار کار رشته زبان و ادبیات انگلیسی بسیار متنوع است. از این رو موقعیتهای شغلی بسیار زیادی برای فارغ التحصیلان این رشته وجود دارد. تمامی حوزههای کاری که برای فارغ التحصیلان رشته ادبیات انگلیسی وجود دارد، مثل:
- نویسندگی
- روزنامه نگاری
- تدریس
- مترجمی
- تولید محتوا
- و …
هم در ایران و هم در خارج از ایران، قابل انجام هستند. از این رو فارغ التحصیلان این رشته نباید بابت شغل و درآمد هیچ گونه نگرانی داشته باشند.
دیدگاهتان را بنویسید